Informatie Vrienden voor het Leven

Vrienden voor het Leven is een ontmoetingssite voor mensen uit heel Nederland boven de 18 jaar met een verstandelijke beperking. Leden kunnen op deze site vrienden maken en eventueel daten. Lid worden kan vanaf € 4,00 euro per maand.

Kun je met een computer omgaan en ben je klaar om anderen te ontmoeten, dan is dit de site voor jou! We proberen er alles aan te doen om de ontmoetingssite/ datingsite zo veilig mogelijk te maken en we doen dit o.a. door te screenen of mensen echt een verstandelijke beperking hebben, door het regelen van ontmoetingsplekken en door het geven van duidelijke informatie.

De website is voor heel Nederland. Als je Nederlandstalig bent, maar in een ander land woont, neem dan contact op (info@vriendenvoorhetleven.nl ). Dan overleggen we of je je ook kunt aanmelden.

Aanmelden

Je hebt in principe een begeleider (van je instelling, vanuit PGB of via MEE) nodig om je aan te melden. Heb je geen begeleider, dan kun je contact opnemen met Vrienden voor het Leven voor overleg (info@vriendenvoorhetleven.nl). We vragen je je aan te melden met een begeleider, omdat deze begeleider kan bevestigen dat jij een verstandelijke beperking hebt.

Hoe gaat de aanmelding precies?

Jij schrijft je in op de website onder 'Lid worden' en 'Verder aanmelden'. Aan de linker kant vul je jouw gegevens in en aan de rechter kant die van de begeleider. Heb je een begeleider vanuit een PGB? Upload dan de hele 1e bladzijde van het indicatiebesluit van het CIZ.

Dan zie jij in beeld dat de inschrijving gelukt is. Er gaat een mail naar jouw begeleider die jouw gegevens gaat controleren. Dit kan even duren. Als de gegevens goed gekeurd zijn, dan krijg jij een mail. Die mail is de betaalmail. Je kunt op twee manieren betalen. Met internetbankieren via iDEAL of met een OverBoeking (Als je een bewindvoerder hebt, kun je het beste deze betaalmail daarheen sturen).

Heb je betaald, dan kun je in het besloten gedeelte van de site en kun je je profiel aanmaken. En natuurlijk mensen leren kennen!

Hoe werkt Vrienden voor het Leven?

Wanneer je lid wordt van Vrienden voor het Leven kun je een profiel opmaken met foto's en eventueel filmpjes. Je kunt zeggen wat jouw beste boek is of jouw lievelingseten. Ook kun je iets leuks vertellen over jezelf, want een ander moet wel naar jouw profiel kijken toch? Ook kun je zeggen of je een vriendschap zoekt of een relatie. Ook kun je aangeven dat je een man of een vrouw zoekt, of misschien wel allebei. Als je dat allemaal in orde hebt gemaakt, is het tijd om te kijken wie er nog meer lid van de site zijn. Je kunt mensen zoeken op bijvoorbeeld provincie of leeftijd. Als je iemand hebt gevonden, kun je een contactverzoek sturen. Pas als de ander ook contact wil (diegene accepteert het contactverzoek) dan kun je met elkaar mailen. Leer elkaar eerst maar eens kennen via de mail. Zijn jullie tegelijk online, dan kun je chatten (kletsen) met elkaar. Eigenlijk is het dat je heel snel berichtjes naar elkaar verstuurt. Bekijk de demo voor meer informatie.

Hoeveel kost het om lid te zijn?

1 maand: €  5,00
3 maanden: € 13,50 (€ 4,50 per maand)
6 maanden: € 24,00 (€ 4,00 per maand)

Je betaalt een bedrag, om de website in de lucht te houden. Want het bouwen en onderhouden van de site kost veel geld.

Je kunt betalen met iDEAL of met OverBoeking.

Ontmoetingsplekken

Wanneer je lid bent, krijg je een lidmaatschapskaart. Met deze kaart krijg je korting bij een groot aantal vestigingen van een winkelketen in hun lunchroom als je met twee of meer leden van de site afspreekt. Dit heeft Vrienden voor het Leven geregeld, zodat je op een enigszins veilige plek kunt afspreken.

Bekende Nederlanders

We zijn er erg trots op dat er veel Bekende Nederlanders zijn die de site Vrienden voor het Leven ondersteunen. Ze hebben allemaal verteld waarom ze de site leuk vinden. Als je op de rode balk op de startpagina drukt, kun je ze allemaal zien en hun verhaal lezen. Je kunt niet met deze mensen daten of chatten, helaas.

Hoe is Vrienden voor het Leven ontstaan?

Initiatiefneemster van deze site is Dilys Derksen. Zij werkt in het dagelijks leven als consulent bij MEE. In haar vrije tijd heeft ze de website Vrienden voor het Leven opgezet, omdat ze op haar werk heeft gemerkt dat mensen met een verstandelijke beperking behoefte hebben elkaar te ontmoeten voor vriendschap en relatie. Om het maar meteen groots aan te pakken, is het een website geworden voor heel Nederland. Zo kunnen mensen uit Limburg ook mensen met een verstandelijke beperking ontmoeten uit Noord-Holland, of waar dan ook in Nederland.

Een ontmoetingssite als deze opzetten is niet een heel makkelijke klus en daarvoor heeft Dilys iemand nodig die haar kan bijstaan op de vlakken die zij minder goed beheerst, namelijk de zakelijke en financiële kant. Aart Mateboer, zanger van beroep, staat Dilys terzijde met degelijke adviezen. Daarnaast bespreken zij alles wat met de site te maken heeft, zoals deze tekst, en beslissen samen wat ze met bepaalde zaken zullen doen. Ze vormen samen het bestuur van de stichting Vrienden voor het Leven, die op 25 oktober 2012 is opgericht.

Bedankt!

Vrienden voor het Leven is aardig op weg geholpen door bepaalde personen en organisaties. Zonder hen was de site nog kostbaarder geworden dan het nu is en was de site vast niet zo professioneel geworden.

Voordat wij met de site begonnen, hebben we eerst informatie ingewonnen. Het leek ons een goed idee om vragen te stellen aan een bestaande datingssite. Dit leek onmogelijk, want iedere datingssite vond dat wij absolute concurrenten zijn en wilden ons geen informatie verschaffen. Zo wel mevrouw Schepers van Dating Oost.

Toen het zeker was dat Vrienden voor het Leven er zou komen, moest er besloten worden of het verstandig zou zijn om een stichting te worden of toch een eenmanszaak. Vrienden voor het Leven heeft toen advies gehad van mevrouw Renne van accountants- en belastingadvieskantoor Mateboer, Meester en Kuiper. Toen we eenmaal wisten dat we een stichting zouden worden heeft de heer Slagter van Notariskantoor Goedegebuure te Kampen ervoor gezorgd dat er een stichtingsakte werd opgesteld.

Ondertussen hadden wij een goede websitebouwer in Machiel Molenaar (Molenaar Technologies) gevonden, die op zijn beurt weer samenwerkt met ontwerpster Mariska van der Spoel (CreaSign). We leken alles voor elkaar te hebben, maar de algemene voorwaarden bleken voor een dergelijke site wat voeten in aarde te hebben dan bij een 'gewone' site. We hebben mevrouw Thole van Van Doorne Advocaten bereid gevonden alle bijbehorende zaken te regelen rondom de privacy en voorwaarden.

Om de site in zijn geheel mooi te promoten met flyers en posters heeft Zalsman Kampen in samenwerking met Zalsman Zwolle het drukwerk geleverd. Al deze bovengenoemde mensen hebben er bij het (niet) in rekening brengen van de kosten, rekening mee gehouden dat Vrienden voor het Leven een net ontstane stichting is, zonder eigen geld. En het is mooi dat je daar aan kunt denken als ondernemer.

Vrienden voor het Leven vindt het belangrijk dat de klanten van de site elkaar op een veilige plek ontmoeten. Hiervoor hebben we een groot aantal franchisenemers van een bepaalde winkelketen bereid gevonden deze plekken voor ons te realiseren. Heel leuk was te merken dat men van een hele andere branche deel uitmaakt, maar dat er vaak wel een link te vinden was waarom ze een ontmoetingsplek voor de klanten van Vrienden voor het Leven willen zijn. Een aantal van deze franchisenemers heeft ook een geldelijke bijdrage geleverd voor het realiseren van de site. Vrienden voor het Leven is u allen daar zeer erkentelijk en dankbaar voor.

Ook moeten wij alle contactpersonen, veelal communicatiemedewerkers, van de verschillende zorgorganisaties bedanken voor het verspreiden van de informatie over Vrienden voor het Leven binnen hun organisatie.

Allen bedankt voor de hulp.

ABC Date
ABCDate is voor mensen van 18 jaar of ouder met een verstandelijke beperking. Zij kunnen op deze website nieuwe mensen ontmoeten. Bijvoorbeeld om samen leuke dingen mee te doen, een hobby te delen, vrienden te maken of een relatie te zoeken. 

16 januari 2016 is de startdatum van ABCDate. In 2016 kun je alleen op ABCDate als je in Almere, het Gooi, Amsterdam of Amstelveen woont. Zo ontdekken we met de deelnemers en de begeleiders of ABCDate goed werkt.
Als je ergens anders woont, kun je vanaf januari 2017 ook op ABCDate. Vanaf 17 januari 2015 kun jij je aanmelden voor de nieuwsbrief van ABCDate. Hiernaast staat daarvoor een knop ‘contact en nieuwsbrief’. Als je hier je e-mailadres invult, dan blijf je op de hoogte van alle nieuwtjes over ABCDate.

Je kunt je alleen aanmelden als je een begeleider hebt. Je begeleider geeft je een aanmeldsleutel. Die heb je nodig als je voor het eerst op de site gaat. Daarna heb je je eigen inlognaam en wachtwoord, dus kun je zelf zo vaak je wilt inloggen. De begeleider kan niet zien wat jij doet. Als er een afspraak gepland wordt, krijgt hij of zij wel een bericht. 

Wil je weten wat je op ABCDate kunt doen en hoe het werkt? Klik hiernaast op ‘Meer uitleg’ en Steffie legt het uit! 

Als je ingelogd bent, kun je altijd chatten met de Helpdesk. Zij beantwoorden je vragen binnen een dag.

Als je iemand wilt ontmoeten, druk je op de ‘nodig uit’ knop. Jouw begeleider en de begeleider van de andere deelnemer krijgen dan bericht dat jullie contact willen. Je begeleider helpt je de eerste ontmoeting te regelen.

Veel plezier op ABCDate!