GEZELLIG EN TOCH BRANDVEILIG
10-12-2018  16:39

In de winter is het al vroeg donker buiten. Je bent nu vaak wat meer binnen. En je wilt het dan graag gezellig maken in de woonkamer of je eigen kamer.

Als we het gezellig willen maken, denken we vaak aan kaarsjes en lampjes. Maar we willen dat er geen brand komt. Daarom mag je geen echte kaarsen aansteken. Ook niet alle lampjes zijn veilig. Gelukkig zijn er dingen die wel kunnen! 

 

Kaarsen met batterij

Er zijn kaarsen met batterijen die er bijna als echt uitzien. Of waxinelichtjes met een batterij. Je kunt deze kaarsen en lichtjes extra leuk maken met een speciale zak erom heen. Let er wel op dat deze zak brandveilig is. 

 

Houten kerstboom

Het is bijna kerst. Neem eens een houten kerstboom. Die kun je versieren met leuke spulletjes. Je hebt geen lampjes of kaarsen nodig. Leuk voor op je kamer!

Nieuwe unieke radiozender: Radio Gemiva gelanceerd
02-12-2018  13:52

Op zaterdag 13 oktober is radiostation ‘Radio Gemiva’ gelanceerd. De Gemiva-SVG Groep is de eerste zorginstelling in de gehandicaptenzorg met een eigen radiostation.

 

Iedere woensdag gaat de radio crew ‘live’ uitzenden vanuit een professionele studio in Zoeterwoude. De radiozender werd op feestelijke wijze de lucht in geknald door niemand minder dan Qmusic DJ Domien Verschuuren. Onder het genot van een hapje en drankje, kon iedereen van een rondleiding en silent disco – live verbonden met de radiozender – genieten.

 

Passie voor muziek

De Radio crew is een enthousiaste groep mensen met een grote passie voor radio en muziek. Dankzij Radio Gemiva krijgen ook mensen met een verstandelijke beperking de kans om radio te maken en hun passie na te leven. De crew maakt zelf de radioprogramma’s van A tot Z. Er is voor ieder wat wils: technische mensen, DJ’s met een vlotte babbel en radiomakers die verslag doen. “We maken playlists, bedienen het mengpaneel en de muziekcomputer, presenteren de programma’s én interviewen gasten”, vertelt DJ Eli trots. “We krijgen daarbij  ondersteuning van een begeleider.”

 

Radio Gemiva is overal online te horen zijn via een livestream op www.radiogemiva.nl. Gemiva-SVG Groep ondersteunt mensen die door een handicap, chronische ziekte of een andere beperking zorg of begeleiding nodig hebben.

NIEUW vanuit Vrienden van Juraini werkt Samen en JF Juraini-Ferary Foundation: Vraag? App Juraini
22-04-2017  14:42

NIEUW!!! Vanuit Vrienden van Juraini werkt Samen en JF Juraini-Ferary Foundation: Juraini zult mensen met een licht/matig verstandelijk beperking tegenwoordig ook bij samenleving ondersteunen bij een WhatsApp Service en ook is het daarvoor bedoeld, bij even lekker praten of vragen stellen. Ook zal Juraini jullie appjes tijdens kantooruren lezen en terug beantwoorden. Appen met Juraini: Ik zal van maandag t/m vrijdag met jullie WhatsAppen. Jij wil dat toch ook?? Jullie kunnen me WhatsAppen op 06-81 25 47 05, het is alleen niet te bedoeling om te bellen of te sms'en.

Juraini wilt zijn Foundation voor mensen met een beperking in de Aula van IPSE lokatie Craeyenburch
29-12-2016  22:05

Zoals u hier kunt eerder misschien hebben kunnen lezen (bron. Het JF Juraini-Ferary Journaal) heeft Juraini een openbaar cliëntenwebsite gemaakt en dat zich richt op licht tot matige verstandelijke beperking, om contact te leggen met andere cliënten. Ook zoals je hier kunt lezen wilt Juraini voor alle bewoners van Pameijer woonvorm Brinio in Hellevoetsluis en Landgoed Ursula in Nieuwveen een ontmoeting willen organiseren in de Aula van IPSE lokatie Craeyenburch aan de Brasserskade 4 in Nootdorp voor licht tot matig beperking en we staan dan in het teken van elkaar ontmoeten, verbinden en netwerken en ook vooral gezelligheid.

Juraini wilt/gaat samenwerken met Marina Mein over nieuw project ''Bakkie doen''
11-09-2016  22:02

Binnen een nieuw organisatie van Juraini, namelijk de cliëntenwebsite om contact te leggen met andere cliënten ''Vrienden van Juraini werkt Samen'' wilt/gaat Juraini samenwerken met Marina Mein (Arrangeur bij Pameijer) aan een nieuw project ''Bakkie doen''. De bedoeling is dat mensen dan met een zelfde interesse aan elkaar gekoppeld wordt aan dit project, daarnaast het netwerk van deze doelgroep uit te breiden, waardoor mensen zich uiteindelijk minder eenzaam voelen. Als zij onderling gaan afspreken bij iemand thuis, is onze missie geslaagd. Dit is dan voor mensen met een licht verstandelijk beperking en hun persoonlijk begeleiders en de vele arrangeurs.

Enquête invullen
27-08-2016  15:59

Vanaf nu kunnen jullie ook enquete invullen.

Klik nu hier om een Enquête in te vullen

Personeelsflat op het Terrein
25-07-2016  15:25

Zoals u hier kunt lezen zou Juraini graag dat alle zorginstellingen een personeelsflat op het terrein gebruiken, hier wonen dan medewerkers en begeleiders van jou woning. Ook kan er personeelsvereniging worden georganiseerd, want sommige mensen hebben vast wat begeleiding nodig.

Woonlokatie van Syndion in Dordrecht nodigt Juraini uit over contact leggen met andere cliënten
11-06-2016  13:33

Weet je het nog? Dat k een cliëntenwebsite hebt gemaakt om contact te leggen met andere cliënten, dit was dus vanaf 2015 aan de gang. Vanaf vrijdag 10 juni 2016 kreeg k een appje van de begeleiders van Syndion lokatie woonlocatie Leerpark in Dordrecht dat k uitgenodigd wordt. ''Je kunt altijd een keer koffie drinken op onze locatie, als je dat leuk vindt. Wij hebben elke dag koffie uurtje van 20.00 uur tot 21.00 uur op de locatie.. Laat je het van te voren even weten?!'' In de nieuwe woonlocatie Leerpark in Dordrecht wonen sinds 1 februari 2013, 17 cliënten van Syndion. Deze locatie is vooral voor mensen met een licht verstandelijk beperking. Ook is Syndion een collega-instelling van Ipse de Bruggen.

Cliëntenfeesten in de Zomer
23-01-2016  16:53

Weten jullie het nog? Dat Juraini een cliëntenwebsite voor en door cliënten hebben gemaakt? Dit cliëntenwebsite is voor om contact te leggen met andere cliënten van andere zorginstellingen. Zoals u hier kunt lezen zou k graag een cliëntenfeest willen organiseren in de aula van Ipse de Bruggen lokatie Craeyenburch aan de Brasserskade 4 in Nootdorp. Wanneer: dit event willen wij in de zomer doen, in mei/juni en juli 4x per jaar op zaterdagen. Hoelaat: 14.00 uur t/m 17.00 uur.

Voorbereiding interviewtje Doe mee! magazine
02-11-2015  18:02

Beste Juraini,

In het magazine Doe mee! van Stichting MEE willen we graag een tekstje plaatsen over jouw websites www.vriendenvanjurainiwerktsamen.webnode.nl en www.vriendenvanjurainiwerktsamen.simpsite.nl.

 

Ik heb nog een paar vragen voor je om het tekstje te kunnen schrijven. Die mag je per mail beantwoorden als je wilt, mag heel kort zijn - ik maak er een verhaaltje van.

 

De vragen zijn:
- Waarom heb je die websites gemaakt?
- Heb je ze zelf gemaakt?
- Is het al gelukt, heb je er nieuwe mensen door leren kennen en misschien zelfs een relatie door gekregen (ik las dat je dat graag zou willen)?
- Ik begreep dat je in een instelling woont, kun je uitleggen waarom dat zo is?
- Kun je iets vertellen over je beperking?

Ik kan je ook even bellen om de vragen door te nemen als je dat fijn vindt. Ik zal je het tekstje ook nog sturen wanneer hij af is. En heb je misschien nog een foto van jezelf die we erbij kunnen plaatsen?

 

Met vriendelijke groet,

Marike Ooms
Redacteur magazine Doe mee!

 

Waardoor Juraini dit bericht beantwoord:

 

Hallo Marike,

Hartelijk dank voor je mail! Ik heb de cliëntenwebsite ‘’Vrienden van Juraini werkt Samen’’ gemaakt, omdat k graag contact wilt leggen met andere cliënten van andere zorginstellingen. En ja, ik heb het zelf gemaakt, want ik heb heleboel websites en ik ben zelfs webdesigner/dj. Bij de vraag van is het al gelukt om contact te leggen met andere cliënten. Ik zelf hebt een iemand ontmoet, maar dan via Facebook; Marieke Olijhoek, zij woont bij de zorgaanbieder; Ons Tweede Thuis met zelfstandige appartement in Amstelveen.

 

Ik zelf woont bij Ipse de Bruggenlokatie Nieuwe Plantage in Delft, maar ik sta aangemeld om ergens anders te gaan wonen, bij Hofje van Pauw in Delft. En ik heb een verstandelijk beperking met autisme.

 

Daarnaast heb k ook een nieuwe vriendin ontmoet, nl. Yoni van Ekkendonk, zij is 23 jaar en ook met licht verstandelijk beperking met autisme, zij woon ook zelf bij Serverinus in Veldhoven, bij Eindhoven in de buurt. Daarnaast heeft zij ook een blog net als mij en wij zijn pas op 1 november 2015 gefuseerd en wij hebben onze blog samengevoegd tot Ferary van Ekkendonk met eigen nieuwe website: www.feraryvanekkendonk.simpsite.nl.

 

Groetjes, Juraini

Juraini en Yoni van Ekkendonk gaan binnenkort ook fuseren
01-11-2015  18:21

Zoals u hier kunt lezen ga k binnenkort met mijn nieuwe toekomstige partner; Yoni van Ekkendonk ook net als Ipse De Bruggen, Steinmetz De Compaan en Gemiva-SVG Groep fuseren, meer samenwerken. Yoni van Ekkendonk is 23-jarige meisje met een licht verstandelijke beperking. Zij woont bij de zorgaanbieder; Severinus in Veldhoven. Hij heeft ook een blog, net als mij.

Juraini neemt cliënten mee naar Platform Cubigo.com
25-10-2015  10:53

Zoals u hier kunt lezen zou k jullie graag willen meenemen naar Cubigo, want Cubigo is eenvoudig platform. Cubigo is het ultieme gebruiksgemak. Cubigo is de plek waar technologie de zorg omarmt. Cubigo laat u toe uw leven in eigen handen te houden, waar u of uw naasten ook zijn. Cubigo is de warme gerustheid dat u alles onder controle hebt en houdt. Uw dashboard is overzichtelijk en duidelijk. Er staan blokjes op. ‘Cubes’ noemen we die blokjes. Elk blokje heeft één functie. Dat kan boodschappen bestellen zijn, hulp vragen voor een klus, de nieuwe reeks foto’s van de uitstap met de kleinkinderen bekijken, een afspraak met de huisarts regelen, want ook Radar, Daelzicht, SGL, Dichterbij en Pergamijn doen mee. Jullie ook?? Kijk ook eens voor meer informatie op: www.cubigo.com

Juraini is per direct opzoek naar Relatie
22-10-2015  22:09

Naast mijn werk van Vrienden van Juraini werkt Samen, om contact te leggen met andere cliënten van andere zorginstellingen. Ben k dus ook per direct opzoek naar een relatie met een leuke, lieve, rustige vriendin. Mijn interesse van een vriendin, (waar zij moet wonen) is in ASVZ lokatie Wielewaal in Rotterdam of Merwebolder in Sliedrecht, S'Heerenloo lokatie Het Westerhonk in Monster of Willem van den Bergh in Noordwijk en Gemiva-SVG Groep lokatie Swetterhage in Zoeterwoude.

Café Change
20-10-2015  18:35

Café Change is een ontmoetingsplek waar iedereen uit de buurt en verder weg (met of zonder beperking) welkom is voor een avondje uit.

Het is een plek waar je jezelf kunt zijn. Je spelletjes kunt doen. Soms wordt er een bijzondere avond georganiseerd. Bij Café Change hoeft niets, maar mag er veel! Je kunt Change elke tweede (voor juli nog de 1e) vrijdag van de maand (feestdagen uitgezonderd) van 19.30 uur tot 22.30 uur bezoeken. De toegang is gratis; alleen de consumpties (koffie, thee, frisdrank & kleine snacks) kosten geld (klein bedrag).

Waar zit Change?
Change maakt gebruik van Het Buurtpunt wat gevestigd is in woonlocatie Karnemelksloot. Dit gebouw is rolstoeltoegankelijk en er is voldoende parkeergelegenheid.
Zoutmanplein 6a
2806 WP Gouda
(0182) 71 13 60
 
In Change:

  • is gebruik van alcohol en drugs niet toegestaan;
  • is roken alleen buiten toegestaan;
  • zorgt de bezoeker zelf voor eventuele toilet-hulp.

Juraini had zomaar een afspraak met Mandy Broekhuizen
07-09-2015  18:58

Zoals u hier kunt lezen had k gister maandagmiddag/avond 7 september 2015 en wel rond 15.15 uur zomaar een afspraak met Mandy Broekhuizen (Consulent) van Stichting MEE Zuid-Holland Noord, vertelt van de afgelopen maand dat k bezig was om contact te leggen met andere cliënten van andere zorginstellingen. Mandy zou het wel regelen dat k in de nieuwsbrief van MEE zelf komt. Voor alle IPSE De Bruggen medewerkers: ''Ik zal niet gaan slijmen of charmeren bij Mandy Broekhuizen, want aan Mandy Steenbegen heb k genoeg.

Juraini was naar Stichting MEE-ZHN geweest
31-08-2015  18:20

Zoals u hier kunt lezen was k vandaag maandag 31 augustus 2015 en wel rond 16.15-17.00 uur naar Stichting MEE Zuid-Holland Noord geweest. Daar heb k mijn vraag om contact te leggen met andere cliënten neergelegd. Het is een leuk idee, en ook k zal in DOE MEE! Magazine met mijn verhaal verschijnen. Hierbij werd k vriendelijk geholpen door; Mandy Broekhuizen (Consulent).

Juraini wilt/gaat aanmeldformulier van SynDROOM invullen
29-08-2015  19:25

Jarenlang heb k een wens, jarenlang heb k een droom om in Goede Tijden, Slechte Tijden te spelen, ook Radio DJ worden bij FunX Rotterdam. Zoals u hier kunt lezen wil k en ga k aanmeldformulier van SynDROOM invullen, dit doe k met mijn persoonlijk begeleider; Marianne Woudwijk. Jullie weten toch wat SynDROOM is? Programma van Johnny de Mol, waarbij Johnny dan cliënten van andere zorginstellingen hun wensen gaan vervullen.

Wat kost mijn Wens
19-08-2015  17:19

Zoals u hier kunt lezen heb k (Juraini) vandaag op woensdag 19 augustus 2015 een leuke test gedaan van Wat kost mijn Wens op website: www.watkostmijnwens.nl. En dit is uit gekomen:
 

Uitkomst.

Ik wil brommer- of scooterrijden.
Ik wil in een groter huis gaan wonen.
Ik wil een smartphone met abonnement.
Ik wil vaker nieuwe kleren kopen.
Ik wil lid worden van een club (bijvoorbeeld een sportclub).
Ik wil een abonnement nemen op een blad.
Ik wil gaan fitnessen op een sportschool.
Ik wil op een bijzondere vakantie gaan.
Ik wil een scooter kopen.

Ik kom geld tekort voor deze wens(en).

Like ons ook op Vrienden van Juraini werkt Samen Facebook
19-08-2015  16:14

Wist je dit al? Vanaf augustus 2015 is Vrienden van Juraini werkt Samen niet alleen op website bereikbaar, maar vanaf nu ook op Facebook en mooi is ook dat het geliked kan worden. Dus voor cliënten van de Zorginstellingen die ook met mij eens is om contact te leggen met andere kan ons via Vrienden van Juraini werkt Samen onze Facebook liken.